Προσφορές για "Computer Systems"

Computer Systems

 Η Computer Systems λειτουργεί από το 2008 ως εργαστήριο επισκευής φορητών υπολογιστών και ανάκτησης δεδομένων. Από την έναρξη της λειτουργίας της η επιχείρηση εστίασε στην επισκευή motherboard φορητών υπολογιστών. Η έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης συνέπεσε χρονικά με την εμφάνιση των γνωστών πλέον προβλημάτων στα εξαρτήματα BGA που χρησιμοποιούνται στο σύνολο των υπολογιστών. Από πολύ νωρίς το εργαστήριο εξοπλίστηκε με σταθμούς επεξεργασίας τέτοιων εξαρτημάτων και επιδιώχθηκε η βαθύτερη κατανόηση του προβλήματος και οι λόγοι επανεμφάνισης του.

 Τον Σεπτέμβριο του 2012 η επιχείρηση ανέλαβε την υλοποίηση ενός φιλόδοξου ερευνητικού έργου με στόχο την ανάπτυξη επιστημονικά και πρακτικά αποδεκτής μεθόδου επισκευής βλαβών όπου απαιτείται η επεξεργασία εξαρτημάτων BGA από μικρά εργαστήρια με εξοπλισμό χαμηλού κόστους. Για τις ανάγκες του έργου εργάστηκε PHD ερευνητής μηχανικός, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από τον εξοπλισμό και τους υπόλοιπους μηχανικούς και τεχνικούς του εργαστηρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 166.320 € και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2015. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής οδήγησαν στην δημιουργία και παρασκευή από την επιχείρηση των προϊόντων Κ4-PRO & Κ5-PRO thermal pastes, BGA COAT, CS-FLUX για τα οποία έχει απονεμηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έχει βραβευτεί από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (βραβείο Καινοτομίας στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας 2014). Τα παραπάνω προϊόντα ήδη εξάγονται σε παραπάνω από 70 χώρες. Στα πλαίσια του ίδιου ερευνητικού έργου η επιχείρηση συνεργάστηκε με την Zhuomao (Κίνα) που αποτελεί τον ποιοτικότερο κατασκευαστή εργαστηριακού εξοπλισμού για μικρά εργαστήρια επισκευών και ύστερα από επισκέψεις επιλέχθηκε ο πλέον κατάλληλος εξοπλισμός για επισκευές Smartphone, iPhone και Tablet έτσι ώστε αυτές να πραγματοποιούνται σε ελάχιστο κόστος και χρόνο.

Τον Νοέμβριο του 2013 η επιχείρηση ανέλαβε ακόμα ένα ερευνητικό έργο συνολικού προϋπολογισμού  53,000 € με στόχο την Ανάπτυξη νέας μεθόδου ανάκτησης δεδομένων από κατεστραμμένα αποθηκευτικά μέσα και κατάλληλων εργαλείων. Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής έχει μέχρι τώρα την δημιουργία των προϊόντων FW-FXR (ειδικό κιτ για επισκευή σκληρών δίσκων Seagate και Maxtor), FileChecker by CS ( Λογισμικό Διαχωρισμού Έγκυρων / Κατεστραμμένων Αρχείων κατά την Ανάκτηση Δεδομένων), Diagnostics for Seagate ("DfS", διαγνωστικό εργαλείο το οποίο επιτρέπει στον τεχνικό ανάκτησης δεδομένων να εντοπίσει τη βλάβη σε σκληρούς δίσκους Seagate (SATA) και σε κάποιες περιπτώσεις να τη διορθώσει).

Ίωνος Δραγούμη 46,
Κέντρο
2310 672799